Tidigare uppdragsgivare

MSN, Microsoft
Webbredaktör och livsstilsansvarig
Bild- och rubriksättning, statistik, driva trafik till sajten, skriva artiklar, arbeta med sociala medier och integrera med besökarna, hålla kontakten med samarbetspartners, ordna tävlingar och leta efter virala videor. Ansvarar för livsstilskanalerna; Se till att trafikmålen nås, komma med artikelförslag, ge feedback på material samt planera innehåll tillsammans med övriga Norden. Arbetet innefattar också att uppdatera Bing-apparna vilket handlar om att välja vilka nyhetsartiklar som ska visas i Windows 8 och presentera dessa med starka bilder och lockande rubriker.
Mar 2011 - nuvarande arbetsplats

RUM
Frilansjournalist
Skrev artiklar om olika arkitektbyggnader världen över och intervjuer med arkitekten bakom projekten. Dessa publicerades i arkitekttidningen RUM.
Mars 2011 - september 2011

Allt om Stockholm, Aftonbladet
Redaktör
Skriva artiklar, redigera, korrekturläsa, skapa puffar till Aftonbladets startsida, hitta knäckidéer och bilder samt ordna tävlingar. Mellan 20100801 - 20101130 var jag samordnande redaktör med utökat ansvar: se till att trafikmålet dagligen nås, hålla i möten med redaktionen. Kontakt med frilansare, samarbetspartners, säljkontor och marknadsavdelningen. Representera Allt om Stockholm på möten genom att presentera kommande mål och planer.
Februari 2010 - februari 2011

Whatsupsthlm
Redaktör
Uppdatera hemsidan dagligen med text och bild. Skriver artiklar och fördelar pressmail till våra skribenter. Redigerar, korrekturläser, ordnar tävlingar och håller kontakten med våra samarbetspartners. Uppdaterar Stockholms klubb- och modeintresserade med de viktigaste som händer i vår stad.
Oktober 2008 - december 2009

Södra Teatern
Frilans
Skriva presstexter om konserter och övriga kulturarrangemang. Juni 2009

iCITY
Klubbredaktör
Fast krönika i varje nummer plus klubbtips. Intervjuer med artister och längre reportage.
Januari 2008 – mars 2009

Kalendarium.se
Klubbredaktör
Uppdatera Stockholms klubbintresserade med de senaste klubb- och konserteventen. Även bildbehandling och korrekturläsning av egna texter.
Februari 2008 - september 2008

Kulturtidningen
Frilans
Personporträtt av Press Plays grundare Therese Dahlqvist. Mars 2008

Direktpress
Frilans
Reportage och artiklar om Stockholms uteliv för Vi i Vasastan, Södermalmsnytt, Vårt Kungsholmen etc.
Maj 2008

Digfi.com
Frilans
Intervju med popband för deras sajt.
Jan 2009

Utbildningar

Webbredaktör
Kalix Folkhögskola
Layout och metoder för webben HTML-kodning, webbspråket, webbdesign (bild, layout), Internetjuridik, copyright och etiska regler.
Augusti 2009, en termin

Redaktörskurs
Poppius. Sätta lockande rubriker till olika sorters texter. Fånga läsaren med snärtiga ingresser utan ett milligram dödkött. Tvätta, korta, spetsa till och strukturera om andras texter. Få ut det bästa ur experter och andra textleverantörer. Din roll som textcoach.
Augusti 2009, en dag

Reportagekurs
Tollare Folkhögskola
Berättandets hantverk, reportagets genrer, stilar och historia, miljöreportage porträtt verksamhetsreportage reportagebilden, digital bildbehandling
Januari 2009, en termin

Kreativt skrivande
Tollare Folkhögskola
Språkets möjligheter, litteraturens roll, stilistik och språkriktighet. Kreativa texter: novell, poesi och drama. Journalistiska texter: artikel och insändare.
Augusti 2008, en termin

Reportagekurs
Jakobsbergs folkhögskola
Utbildning i mediernas bakgrund och historia och medias roll i samhället. Kritiskt tänkande, etik och moral. Research genom att leta i arkiv och databaser och kunskap om offentlighetsprincipen. Radioproduktion med inspelnings- och intervjuteknik, redigering och programbygge. Redigering i Photoshop och InDesign. Digital och analog kurs i fotografering med kunskaper i komposition, bildanalys och bildens roll i massmedia. Avslutas med ett halvårs frilanstermin.
Maj 2003, 1,5 år

Svenska, text och grafisk form
Södertörns Högskola
Kurser i skriftlig framställning, text- tal och samtalsanalys, grammatik, språksociologi och grafisk formgivning i formgivningsprogrammet InDesign. Högskolepoäng: 40 poäng
Maj 2002, 1 år

Naturvetenskapligt program med inriktningen natur
Röllingby Gymnasium. Augusti 1996 - juni 1999

Tidigare anställningar

Hennes & Mauritz huvudkontor för inköp
Inköpsassistent
Läsa försäljning, landsfokusera och flytta kvantiteter mellan länder, provning av plagg, svara på detaljer, planera kollektionen, kommunicera med produktionskontoren, kvotera nya plagg, vara med i planeringen av budget, artikelantal och simulera order. Inköpsansvar för baskollektionen på LOGG flick, simulera och lägga order, följa upp försäljning och göra tillköp.
April 2006-dec 2007

Homerun
Butikschef/inköpare för butik i Täby ett år, därefter Götgatan. Inköp, budgetplanering och marknadsföring. Den egna butikens design och sömnadsavdelning, styling och skyltning. Kontakt med säljare och kundkontakt.
April 2003-april 2006

Levis, Täby centrum
Butiksbiträde
Hjälpa kunder, styling i butik, skyltning, viss del av inköp.
April 2000-augusti 2001

Cuppachino, Clapham junction, London
Barista
Serva kunder och beställa varor. Augusti 2009-april 2000

Praktikplatser

Tidningen Silikon
Göra research, intervjua, skriva artiklar, hjälpa moderedaktören med insamling och av modekläder och göra ”plocksidor”.
November 2001, tre månader

The Soul Magazine
Reporter för tidningen, intervjua DJ:s och musikproducenter, skriva artiklar, reportage och korrekturläsa.
Maj 2003, 1 år

Din röst i Sollentuna
Skriva krönikor och recensera musik och film för tidningen. September 2002, 6 månader